Hoogland 1 - SGA 3

Hoogland 1 - SGA 3
Algemeen Tom Bekius

Bij winst zou SGA 3 in deze laatste ronde op gelijke hoogte komen met koploper Hoogland 1. Qua matchpunten dan. Voor de competitiezege moest dan met één volle punt gewonnen worden.

We waren allemaal ruim op tijd verzameld in “de Inham”, aan de Hamseweg in Hoogland. Ik pak de draad op vanaf drie remises, van Hans, Chris en o.g. en een verlies bij Wim aan bord 1 tegen de sterke heer Dieleman. De stellingen bij Alexander en Milan waren bijna identiek. Beiden hadden vier pionnen + toren tegen 4 pionnen + loper. Bij Hanjo een asymmetrische stelling met 2 paarden tegen een toren. Het leek voordelig, maar wel ingewikkeld. Leonard tenslotte moest het met alleen nog een dame opnemen tegen 3 stukken. Alexander en Milan maakten geen fouten en wonnen. Hanjo en Leonard bleven helaas steken op remise.

Dus winst tegen het sterke Hoogland, geweldig, maar geen kampioenschap, vanwege een halve bordpunt te weinig. Met de kennis van nu terugkijkend, ga je natuurlijk nalopen of er meer mogelijk was geweest, waar hebben we die ene (halve) punt laten liggen? Daar zijn vast wel enige antwoorden te vinden, maar hoe belangrijk zijn die uiteindelijk? Het was een mooi seizoen met spanning tot het laatste moment, misschien maken we het volgend jaar wél waar.

Tom Bekius

Tom Bekius

Tom Bekius is teamleider van SGA 3 (KNSB-competitie).

Steun onze club

SponsorKliks, gratis SGA sponsoren!

Koop via onze banner bij bijv. Bol.com, Coolblue of Zalando en bezorg onze clubkas een extraatje.