Laatste ronde voor kampioenschappen gespeeld

Laatste ronde voor kampioenschappen gespeeld
Algemeen Stefan Werkhoven

De laatste ronde van periode 2 is gespeeld. Dit betekent dat de periodewinnaars van periode 2 bekend zijn. Omdat het in alle groepen nog onduidelijk was wie ging winnen, werd er al veel over gesproken. In de C groep konden René, Bas, en Luc Kepers de periode nog winnen. René stond bovenaan en zou met een winst de periodetitel pakken. Met Tom Bekius als tegenstander zou dit wel lastig worden. Bas speelde tegen voorzitter Mathijs en Luc moest tegen Stefan spelen.

In de B groep ging het tussen Santiago en en Stefan. Santiago speelde tegen Sytze en Stefan tegen Luc Kepers. Ook in de A groep waren er twee kandidaten, Arie en Bram van Harten. Tim en Henrik die hoger stonden hadden te weinig partijen om voor de periodetitel te kwalificeren.

Bas stond al snel wat beter tegen Mathijs en ook Luc had al snel een mooie positie. Luc was de eerste die een punt binnen haalde. Bas kwam vlak daarna met zijn punt en toen was de vraag wie van de twee hoger zou komen te staan. Als René zou winnen zou hij bovenaan blijven staan, maar zijn kansen leken niet heel groot. Uiteindelijk verloor René de partij na lang gestreden te hebben, en werd gekeken naar wat dit betekende voor de stand. Bas en Luc stonden eind van de avond gelijk met 4960. Wie wint er dan? Het reglement zegt hierbij dat er dan gekeken moet worden naar onderling resultaat. Bas en Luc hebben enkele weken nog tegen elkaar gespeeld waarbij Luc won. Luc Kepers is daarom de winnaar van de tweede periode. Hij zal in de play offs moeten spelen tegen Bas die periode 1 won, voor de winst van de C groep.

Aangezien Stefan zijn partij tegen Luc verloren had, was het al snel duidelijk dat Santiago die iets hoger stond, de periode ging winnen. Santiago stond ook al snel aanzienlijk beter, en met zijn winst was het definitief. Santiago wint de periodetitel in de B groep. Aangezien hij periode 1 ook had gewonnen is hij meteen winnaar van de B groep.

De partij tussen Arie en Bram bleef de hele avond spannend. Bram had de mogelijkheid om het op een remise te houden, maar aangezien Arie hoger stond, ging Bram voor de winst. Het was een lange strijd en in het eindspel hebben beide spelers nog een dame erbij gekregen. Vervolgens kwamen er veel schaakjes en was het de vraag of er nog een eeuwig schaak in zat, maar Arie speelde solide en Bram gaf uiteindelijk op toen hij geen winstkansen meer zag. Arie wint daarmee de tweede periode, en mag in de play offs tegen Henrik spelen.

De komende twee weken is er nog reguliere interne, waarin ook ruimte is om de play offs te spelen voor de periodewinnaars. 21 Juni volgt dan de laatste ronde van het snelschaken en daarna beginnen we met de zomercompetitie. Meer informatie hierover volgt nog.

Stefan Werkhoven

Stefan Werkhoven

Stefan Werkhoven is intern wedstrijdleider van Schaakgenootschap Amersfoort.

Steun onze club

SponsorKliks, gratis SGA sponsoren!

Koop via onze banner bij bijv. Bol.com, Coolblue of Zalando en bezorg onze clubkas een extraatje.