SG Max Euwe 2 - SGA 1

SG Max Euwe 2 - SGA 1
Algemeen Peter Reedijk

Zonder Gerard en topscorer/captain Joeri maar met supersubs Peter Sonder en Samuel Vandeputte mochten we naar Enschede. Het zou sowieso geen makkelijke klus worden tegen een achttal dat voor de laatste kansen tegen degradatie vecht. Bovendien wint Amersfoort 1 niet altíjd van 2e teams… Zie bijvoorbeeld de moeder aller nederlagen in Hoorn die ons het kampioenschap kostte in 2011. Het beruchte verslag van die wedstrijd is overigens nog steeds terug te vinden in de archieven van schaaksite. Tot zover Andere Tijden Sport, op naar onze wedstrijd…

Ardin op 1! De man in vorm speelde een sterke partij tegen de teamleider van onze tegenstanders en wist SGA op 1-0 te zetten. Met een nederlaag van de man úít vorm op bord 6 en drie remises (waarbij Henrik in zijn partij goed wegkwam maar Peter Sonder in gewonnen stelling geconfronteerd werd met een dolle toren) gingen we met een gelijke tussenstand naar een zinderende finale.

Tea, Arie en Samuel waren nog bezig, inschatting was dat Arie ging winnen maar op de andere twee borden zou het lastig worden… wel ingewikkelde stellingen dus er waren zeker nog mogelijkheden. Arie won inderdaad zijn eindspel en de tegenstander van Tea wist de goede zetten te vinden en af te wikkelen naar een gewonnen pionneneindspel.

Dus alle ogen gericht op bord 8: helemaal in de hoek van de zaal, bijna tegen de muur geplakt, zaten Samuel en zijn tegenstander te zwoegen om met weinig bedenktijd (denken we, want niemand kon de klok zien, die stond naar de muur gericht) de problemen op het bord op te lossen. Helaas resteerde er uiteindelijk een voor Samuel verloren toreneindspel waardoor de zege naar onze tegenstanders ging. 4,5-3,5 ☹

Na de wedstrijd nog met zijn vijven een lokale pizzeria ingedoken en toen de andere uitslagen binnendruppelden bleek dat SGA 1 met 8 matchpunten uit 7 wedstrijden nog niet helemaal vrij van degradatiezorgen is. In onze poule staan de teams op de plaatsen 4 tot en met 7 heel dicht bij elkaar... en nummer 7 vliegt eruit. Op 20 april volgt de ontknoping, na onze laatste wedstrijd tegen koploper Assen.

Peter Reedijk

Peter Reedijk

Peter Reedijk is secretaris van Schaakgenootschap Amersfoort.

Steun onze club

SponsorKliks, gratis SGA sponsoren!

Koop via onze banner bij bijv. Bol.com, Coolblue of Zalando en bezorg onze clubkas een extraatje.