SGA II - Doorn Driebergen 1

SGA II - Doorn Driebergen 1
Algemeen Stefan Werkhoven

De eerste wedstrijd van het seizoen. Doorn-Driebergen heeft een wat diverser team waardoor zij het meer van de bovenste borden moeten hebben en wij aan de onderkant sterker zijn.

Doorn-Driebergen haalt het eerste punt binnen doordat de dame van Guus in de val loopt. Stefan Haalt dan het eerste punt voor ons binnen, door zijn tegenstander langzaam in een steeds passievere positie te dwingen.

Niet lang daarna halen Rob en Hanjo hun punten binnen. We staan dan mooi voor met 3-1. Er wordt nog een tijdje wat hout rondgeschoven en dan komt de tegenstander van Santiago in tijdnood met minder dan 3 minuten op de klok. Santiago wint een pion, dan nog een, en wint ook een stuk. Zijn tegenstander moet kiezen tussen allerlei slechte opties en raakt dan een dame kwijt. Santiago wint en daarmee is de stand 4-1.

Wiebe blijft de hele avond gelijk opgaan met zijn tegenstanders. met allebei nog 2 minuten op de klok is voor een remise gekozen. de stand is daarmee 4 1/2 - 1 1/2. Winst!

Gunie ruilt af naar een eindspel met ongelijke lopers. hij heeft uiteindelijk een pion meer en is niet meer tegen te houden. zijn tegenstander geeft op en de avond is al een groot succes.

Alexander kwam in een ongelijk spel waarin hij een paard, loper, en toren had tegen twee torens met daarbij twee pionnen meer. Even later was Alexander zijn pionnen kwijt en had zijn tegenstander er nog drie over. Ze kwamen langzaam naar voren en konden vrijwel niet meer tegengehouden worden. Zijn tegenstander schuift een pion naar de zevende rij en dan kan Alexander in een keer mat geven midden op het bord. Geen moment in gevaar geweest zeggen we dan. Eindstand 6 1/2 - 1 1/2

Een zeer succesvolle start van het seizoen dus.

Stefan Werkhoven

Stefan Werkhoven

Stefan Werkhoven is intern wedstrijdleider van Schaakgenootschap Amersfoort.

Steun onze club

SponsorKliks, gratis SGA sponsoren!

Koop via onze banner bij bijv. Bol.com, Coolblue of Zalando en bezorg onze clubkas een extraatje.