Tim Grutter tegen 17 tegenstanders in simultaan "Beat the Master"

Tim Grutter tegen 17 tegenstanders in simultaan "Beat the Master"
Algemeen Peter Reedijk

Op vrijdag 14 april was onze clubavond ingeruimd voor een simultaan waarbij iedereen het kan opnemen tegen Tim Grutter. Dit in het kader van het 150-jarig bestaan van de KNSB: onder de titel Beat the Master worden op diverse plaatsen in het land simultaans georganiseerd tegen een lokale sterke speler.

Uiteindelijk schoven 17 schakers aan om het tegen Tim op te nemen. Helaas een aantal terugtrekkingen van eerder aangemelde niet-leden, waardoor er voornamelijk clubgenoten van SG Amersfoort aan de borden zaten. Na verloop van tijd moesten steeds meer zwartspelers hun koning omleggen. Alleen Arie van der Burch wist remise te spelen. De jeugdspelers Viesturs Renge en Nick Vonhoff hielden het lang vol tegen Tim en mogen ook meedoen aan de grote landelijke simultaan van de KNSB op 31 mei in Utrecht.

Wiebe de Witte bleef vanaf ongeveer 22:40 uur als enige tegenstander over en ruim een uur lang zag de verder verlaten speelzaal er zo uit:

Lange tijd leek de tweede remise in de maak, maar vlak voor middernacht ging Wiebe dan toch ten onder in het eindspel. Daarmee kwam een einde aan een gezellige avond in het denksportcentrum, dank aan Tim voor het geven van deze simultaan!

Peter Reedijk

Peter Reedijk

Peter Reedijk is secretaris van Schaakgenootschap Amersfoort.

Steun onze club

SponsorKliks, gratis SGA sponsoren!

Koop via onze banner bij bijv. Bol.com, Coolblue of Zalando en bezorg onze clubkas een extraatje.