Team Lanchava wint het tweede Duo-toernooi

Algemeen Ed van de Gevel

Net als vorig jaar kon het bestuurslid dat het toernooi opende beginnen met "Welkom in het nieuwe Denksportcentrum" aangezien we op verzoek van de verhuurder van Nijverheidsweg-Noord 78 naar 76c zijn verhuisd. Het aantal deelnemers viel tegen, maar met een GM en twee IMs was het toernooi onverwacht sterk bezet. Bij het begin van het toernooi was er bij enkele toeschouwers echter meer aandacht voor een oud-politicus die (weer) schaker is geworden: Dick Tommel: Bij de indeling van de tweede ronde bleek er een instelling op de computer gewijzigd te zijn en kregen we een ietwat merkwaardige indeling. Gelukkig wist de wedstrijdleiding het probleem te fixen voor de derde ronde. In ronde vijf kwam de grote confrontatie van team Lanchava tegen team De Vreugt Het eerstgenoemde team won en maakte ook in de laatste ronde geen fout meer. De volledige einduitslag volgens de bordpunten maal twee telling die de organisatie hanteerde: Tea Lanchava en Ardin Bosboom (2308 + 2014) 20 Tim en Anne Grutter (1968 + NR) 19 Dennis en Max de Vreugt (2413 + NR) 15 Dharma Tjiam en Jelmer van Aken (2391 + 1683) 14 Henrik Porte en Peter Nitrauw (2159 + 1552) 13 Gerard en Stefan Werkhoven (1772 + NR) 12 Peter Reedijk en Dick Tommel (2067 + NR) 11 Caspar Oskam en Hans Molenbeek (1812 + NR) 7 Lodewijk Entrop en Iva Binnendijk (1659 + NR) 5 Walter Schram en Jouke Beekhof (1654 + NR) 4 Volgend jaar hopelijk weer een duo-toernooi, maar dan met meer deelnemers en hopelijk zonder met een andere startzin van de openingstoespraak.... En wie meer foto's van dit toernooi wil zien, die moet deze [link](https://www.zonerama.com/EdvandeGevel/Album/5180059) maar volgen...

Ed van de Gevel

Jarenlang hoofdredacteur van ons clubblad Ons Podium en fan van schaak eindspelen en Star Trek. Helaas op 26 oktober 2021 overleden.