Zomernieuws: bughouse, snelschaken

Zomernieuws: bughouse, snelschaken
Algemeen Peter Reedijk

Afgelopen vrijdag maakte onze zomercompetitie plaats voor een avondje bughouse. Organisator Bas had een leuk programma samengesteld: eerst uitleg en tips door Marco Dieleman over deze bijzondere vorm van schaak, daarna gingen zo'n 25 schakers onderling de strijd aan in een laddercompetitie. Het was weer gezellig als altijd.

Op zaterdag 13 juli gingen Tim, Arie, Gerrit, Peter en Bram naar stadion Galgenwaard in Utrecht om SGA te vertegenwoordigen bij het NK snelschaken voor clubteams. Enkele overwinningen en 2-2 gelijke spelen in de voorronden waren voldoende om de hoogste finalegroep te halen, een tienkamp met de teams die het best gepresteerd hadden eerder op de middag. In die finalegroep werd met 3-1 gewonnen van Leiderdorp, maar verder was het vooral bordpunten sprokkelen tegen ijzersterke (Meesterklasse-)teams als LSG 1, Paul Keres 1 en De Waagtoren. Van dit geslaagde evenement zijn alle uitslagen nog terug te lezen en er zijn ook veel foto's gemaakt.

In de zomerperiode kan er elke maandag geschaakt worden bij onze buren van SV Hoogland. Zij organiseren op het terras van café De Kolkrijst wekelijks een gezellig avondje snelschaken. Iedereen die lid is van SG Amersfoort is daarbij ook van harte welkom, net als dat leden van Hoogland kunnen meespelen in onze zomercompetitie.

Aanstaande vrijdag 19 juli gaat de zomercompetitie weer verder met ronde 3.

Peter Reedijk

Peter Reedijk

Peter Reedijk is secretaris van Schaakgenootschap Amersfoort.

Steun onze club

SponsorKliks, gratis SGA sponsoren!

Koop via onze banner bij bijv. Bol.com, Coolblue of Zalando en bezorg onze clubkas een extraatje.